Top

Ondervloersystemen


  • Egaliseren

Egaliseren is het proces van gelijkmatig maken of gladstrijken van een oppervlak, meestal met het doel om oneffenheden, hobbels, kuilen of andere onregelmatigheden te verwijderen.

 

  • MDF ondervloer

Een MDF ondervloer is een type ondervloer dat wordt gebruikt als een egalisatielaag tussen de bestaande vloer en de nieuwe vloerafwerking.

MDF heeft goede geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor het geluid van voetstappen en andere contactgeluiden worden verminderd.

Een MDF ondervloer is niet geschikt in vochtige ruimtes waar de kans op waterlekkage of overmatig vocht hoog is.

 

Zachte vloerbedekking


  • Tapijt

Tapijt voelt zacht en comfortabel aan onder de voeten. Het biedt een warme en gezellige sfeer.

Het kan ook helpen bij het isoleren van de vloer en het vasthouden van warmte.

Tapijt helpt bij het absorberen van geluidsgolven, waardoor het geluidsniveau in een kamer wordt verminderd. Het kan bijdragen aan een rustigere en stillere omgeving door het verminderen van reflecties en echo’s, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar geluidsbeheersing belangrijk is, zoals slaapkamers en kantoren.

Tapijt is verkrijgbaar is een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor het gemakkelijk is om een stijl te vinden die past bij de inrichting van een ruimte.

 

  • Tapijttegels

Tapijttegels zijn vierkante stukken tapijt die individueel kunnen worden geïnstalleerd.

In tegenstelling tot tapijt dat op rollen wordt geleverd, worden tapijttegels afzonderlijk verkocht en kunnen ze gemakkelijk worden vervangen of verplaatst.

Tapijttegels bieden een grote flexibiliteit in termen van ontwerp en installatie. Ze kunnen individueel worden gelegd, waardoor er creatieve patronen, kleurencombinaties of randafwerkingen kunt creëren.

Het modulaire karakter maakt het ook gemakkelijk om beschadigde tegels te vervangen zonder de hele vloerbedekking te hoeven verwijderen.

Net als tapijt hebben tapijttegels geluidsabsorberende eigenschappen.

Milieuvriendelijk: tapijtegels zijn een milieuvriendelijke optie omdat ze vaak gemaakt zijn gerecyclede materialen. Ze verminderen ook afval, omdat beschadigde tegels individueel worden vervangen in plaats van de hele vloerbedekking te moeten vervangen.

 

Harde vloerbedekking


  • PVC en Vinyl

PVC-vloeren zijn over het algemeen zeer duurzaam en bestand tegen slijtage. Ze zijn geschikt voor ruimtes met veel verkeer, zoals entrees, keukens en commerciële ruimtes.

Ze hebben geluidsisolerende eigenschappen, waardoor ze een goede keuze zijn voor het verminderen van het geluidsniveau in een kamer.

PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, patronen en kleuren, inclusief imitaties van natuurlijke materialen zoals hout, steen en tegels. Hierdoor is er voor elke interieurstijl wel een geschikte PVC-vloer te vinden.

Ze kunnen een zacht en veerkrachtig gevoel hebben, waardoor ze comfortabel zijn om op te lopen en op te staan.

PVC-vloeren zijn over het algemeen betaalbaarder dan natuurlijke materialen zoals hout of steen.

 

  • Linoleum

Linoleum is een type vloerbedekking dat al meer dan een eeuw wordt gebruikt. Het is gemaakt van natuurlijke materialen.

Het is een duurzaam product dat bestand is tegen slijtage en scheuren. Het kan jarenlang meegaan, zelfs in ruimtes met intensief verkeer.

Milieuvriendelijk: Linoleum is een ecologisch verantwoorde keuze, omdat het wordt gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen. Het is biologisch afbreekbaar en produceert weinig tot geen schadelijke stoffen.

Linoleum is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en stijlen. Het kan worden geleverd in rollen of tegels, waardoor er creatieve ontwerpen en patronen kunnen worden gemaakt.

Het biedt enige mate van geluidsabsorptie, waardoor het geluidsniveau van de kamer verminderd wordt. Het heeft ook goede warmte-isolerende eigenschappen.

Linoleum voorkomt de groei van bacteriën.

 

  • Rubber

Een rubberen vloer is een type vloerbedekking gemaakt van synthetisch rubber.

Rubberen vloer zijn extreem duurzaam en bestand tegen slijtage, scheuren, deuken en krassen. Ze kunnen vele jaren meegaan, zelfs in ruimtes met zwaar verkeer of intensieve activiteiten.

Ze bieden uitstekende grip en antislip eigenschappen, waardoor het risico op uitglijden en vallen wordt verminderd.

Rubberen vloeren hebben geluiddempende eigenschappen en kunnen helpen om geluidsoverdacht te verminderen.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Ze kunnen worden aangepast aan specifieke ontwerpeisen en kunnen worden geïnstalleerd in diverse patronen, zoals tegels en rollen.