Top

 

Gordijnen


 

  • Vitrage

Vitrage is een lichte en transparante vorm van raamdecoratie die vaak wordt gebruikt om privacy te bieden.

Het laat natuurlijk licht door, waardoor een kamer helder en luchtig blijft.

Vitrage helpt bij het verminderen van directe inkijk van buitenaf en maakt het moeilijker voor mensen om duidelijk naar binnen te kijken.

Het kan worden gebruikt als zelfstandige raamdecoratie of in combinatie met andere zwaardere raambekleding, zoals gordijnen.

Vitrage komt in verschillende kleuren en patronen, waardoor je kunt kiezen welke het beste bij je interieurstijl past.

Sommige vitrages zijn ook brandvertragend leverbaar.

 

  • Gordijnen

Gordijnen hebben zowel functionele als decoratieve doeleinden.

Ze kunnen worden gemaakt van verschillende stoffen, zoals katoen, polyester, linnen, zijde of een mix van materialen.

Gordijnen bieden controle over de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt en de privacy die je wilt behouden.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en stijlen, waardoor je de mogelijkheid hebt om de gordijnen aan te passen aan je interieurstijl.

Afhankelijk van het materiaal en de voering kunnen gordijnen ook enige vorm van isolatie bieden. Ze helpen warmteverlies in de winter te  verminderen en houden de warmte buiten in de zomer.

Bedieningsopties: Gordijnen kunnen op verschillende manieren worden bediend, afhankelijk van het gekozen systeem. Ze kunnen handmatig worden geopend en gesloten. Daarnaast zijn er ook geautomatiseerde systemen beschikbaar waarmee gordijnen kunnen worden bediend met een afstandsbediening.

Sommige gordijnen zijn ook brandvertragend leverbaar.

 

Jaloezieën


Jaloezieën bestaan uit horizontale of verticale lamellen die kunnen worden gekanteld om lichtinval en privacy te regelen.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout en aluminium.

Jaloezieën bieden uitstekende controle over de hoeveelheid natuurlijk licht dat een ruimte binnenkomt. Door de lamellen te kantelen, kun je de lichtinval naar wens aanpassen.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en materialen, waardoor je ze kunt aanpassen aan je interieurstijl en smaak.

 

Plisségordijnen


Plissés bestaan uit gevouwen stoffen die kunnen worden uitgevouwen.

Ze zijn eenvoudig omhoog of omlaag trekken om de gewenste mate van lichtinval en privacy te bereiken.

Je kunt kiezen voor de optie top-down/bottom-up bedieningssysteem, waarmee je het gordijn zowel vanaf de bovenkant als de onderkant kunt verstellen. Dit geeft je de mogelijkheid om natuurlijk licht binnen te laten terwijl je toch je privacy behoudt.

Plissés zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen, waardoor je ze kunt afstemmen op je interieurstijl en persoonlijke voorkeur.

Ze zijn geschikt voor verschillende soorten ramen, zoals rechthoekige ramen, dakramen en ramen met speciale vormen.

Sommige plissés zijn brandvertragend leverbaar.

 

Duettes


Ook wel honingraat genoemd. Ze zijn gemaakt van een enkele laag stof die in een honingraatpatroon is gevouwen, waardoor een reeks luchtkamers ontstaat.

Duettes hebben, door het honingraatpatroon, luchtkamers die fungeren als isolatielagen. Dit helpt bij het reguleren van de tempratuur in een kamer door warmteverlies in de winter te verminderen en zonnewarmte in de zomer buiten te houden.

Ze kunnen worden geleverd in verschillende lichtdoorlatendheden, variërend van transparant tot verduisterend. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, stoffen en designs.

Duettes bieden privacy, vooral wanneer ze zijn uitgerust met top-down/bottom-up bedieningsoptie. Met deze functie kun je het gordijn vanaf zowel de bovenkant als de onderkant van het raam positioneren, waardoor je de gewenste balans tussen privacy en lichtinval kunt creëren.

Bedieningsoptie: Duettes kunnen handmatig worden bediend met koorden. Er zijn ook automatiseringsopties beschikbaar, waarmee je de duettes kunt programmeren om op specifieke tijden te openen of sluiten.

 

Vouwgordijnen


Vouwgordijnen bestaan uit een stoffen paneel dat in gelijkmatige plooien omhoog kan worden getrokken. Wanneer het vouwgordijn omhoog wordt getrokken, vouwen de stofpanelen zich op en vormen ze een strakke horizontale laag aan de bovenkant van het raam.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen.

Vouwgordijnen bieden een goede controle over de lichtinval. Je kunt ze gelijktijdig omhoog trekken om meer natuurlijk licht binnen te laten of ze helemaal neerlaten voor maximale privacy en verduistering.

 

Rolgordijnen


Rolgordijnen bestaan uit een enkel stuk stof dat opgerold kan worden om lichtinval te blokkeren of privacy te bieden.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals lichtdoorlatend of verduisterend.